Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki - to potrawa podkarpacka a ściślej łemkowska. Bardzo prosta w wykonaniu i bardzo smaczna
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47688
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165555
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 371
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47688
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165555
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 371
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 98
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko i mleko. Miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku (bardzo istotne, aby mocno odcisnąć kapustę), drobno kroimy i dodajemy do ciasta. Przyprawiamy do smaku kminkiem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej (ja smażę na kokosowym). Za pomocą łyżki kładziemy placuszki i smażymy z każdej ze stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy same, bądź z sosem jogurtowo – czosnkowym.