Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki - to potrawa podkarpacka a ściślej łemkowska. Bardzo prosta w wykonaniu i bardzo smaczna
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko i mleko. Miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku (bardzo istotne, aby mocno odcisnąć kapustę), drobno kroimy i dodajemy do ciasta. Przyprawiamy do smaku kminkiem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej (ja smażę na kokosowym). Za pomocą łyżki kładziemy placuszki i smażymy z każdej ze stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy same, bądź z sosem jogurtowo – czosnkowym.