Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszczadzkiej .
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 518
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 290
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1486
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 518
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 290
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1486
Składniki
Do miski dodajemy posiekaną kiszoną kapustę, startą na drobnych oczkach marchewkę oraz mleko, jajka i mąkę, całość dokładnie mieszamy. Dosypujemy przyprawy oraz koperek i ponownie mieszamy. Pozostawimy na chwilę do przegryzienia.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, następnie nakładamy dużą łyżkę ciasta z kiszoną kapustą. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe placuszki odkładamy na ręcznik papierowy.
Podajemy ze śmietana lub jogurtem.