Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszczadzkiej .
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 732
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101477
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5983
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 732
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101477
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5983
Składniki
Do miski dodajemy posiekaną kiszoną kapustę, startą na drobnych oczkach marchewkę oraz mleko, jajka i mąkę, całość dokładnie mieszamy. Dosypujemy przyprawy oraz koperek i ponownie mieszamy. Pozostawimy na chwilę do przegryzienia.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, następnie nakładamy dużą łyżkę ciasta z kiszoną kapustą. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe placuszki odkładamy na ręcznik papierowy.
Podajemy ze śmietana lub jogurtem.