Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszczadzkiej .
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 64
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38626
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 167
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 879
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1039
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6109
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 64
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38626
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 167
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 879
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1039
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6109
Składniki
Do miski dodajemy posiekaną kiszoną kapustę, startą na drobnych oczkach marchewkę oraz mleko, jajka i mąkę, całość dokładnie mieszamy. Dosypujemy przyprawy oraz koperek i ponownie mieszamy. Pozostawimy na chwilę do przegryzienia.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, następnie nakładamy dużą łyżkę ciasta z kiszoną kapustą. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe placuszki odkładamy na ręcznik papierowy.
Podajemy ze śmietana lub jogurtem.