Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszczadzkiej .
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7631
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 71
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258163
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7631
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 71
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258163
Składniki
Do miski dodajemy posiekaną kiszoną kapustę, startą na drobnych oczkach marchewkę oraz mleko, jajka i mąkę, całość dokładnie mieszamy. Dosypujemy przyprawy oraz koperek i ponownie mieszamy. Pozostawimy na chwilę do przegryzienia.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, następnie nakładamy dużą łyżkę ciasta z kiszoną kapustą. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe placuszki odkładamy na ręcznik papierowy.
Podajemy ze śmietana lub jogurtem.