Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszczadzkiej .
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1252
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457885
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 603
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1252
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457885
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 603
Składniki
Do miski dodajemy posiekaną kiszoną kapustę, startą na drobnych oczkach marchewkę oraz mleko, jajka i mąkę, całość dokładnie mieszamy. Dosypujemy przyprawy oraz koperek i ponownie mieszamy. Pozostawimy na chwilę do przegryzienia.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, następnie nakładamy dużą łyżkę ciasta z kiszoną kapustą. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe placuszki odkładamy na ręcznik papierowy.
Podajemy ze śmietana lub jogurtem.