Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone placuszki z kapusty kiszonej to smak, którego nie da się zapomnieć. Mają niepowtarzalny aromat i cudowną fakturę. Dawniej serwowano je z dodatkiem kwaśniej śmietany i kiszonej kapusty. Obecnie bardziej znana wersja to fuczki podane z sosem czosnkowym. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do pieczonej ryby lub mięsa. Są tak dobre, że nie sposób im się oprzeć.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35038
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35038
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku i drobno siekamy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, mleko i przyprawy. Składniki mieszamy do momentu usunięcia wszystkich grudek.
Do ciasta dodajemy poszatkowaną kapustę kiszoną. Wszystko razem mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Placuszki formujemy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Fuczki smażymy po około 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu wykładamy je na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym (odsączamy z nadmiaru tłuszczu). Podajemy jeszcze ciepłe z ulubionymi podatkami.