Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone placuszki z kapusty kiszonej to smak, którego nie da się zapomnieć. Mają niepowtarzalny aromat i cudowną fakturę. Dawniej serwowano je z dodatkiem kwaśniej śmietany i kiszonej kapusty. Obecnie bardziej znana wersja to fuczki podane z sosem czosnkowym. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do pieczonej ryby lub mięsa. Są tak dobre, że nie sposób im się oprzeć.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 240
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 240
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku i drobno siekamy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, mleko i przyprawy. Składniki mieszamy do momentu usunięcia wszystkich grudek.
Do ciasta dodajemy poszatkowaną kapustę kiszoną. Wszystko razem mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Placuszki formujemy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Fuczki smażymy po około 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu wykładamy je na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym (odsączamy z nadmiaru tłuszczu). Podajemy jeszcze ciepłe z ulubionymi podatkami.