Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone placuszki z kapusty kiszonej to smak, którego nie da się zapomnieć. Mają niepowtarzalny aromat i cudowną fakturę. Dawniej serwowano je z dodatkiem kwaśniej śmietany i kiszonej kapusty. Obecnie bardziej znana wersja to fuczki podane z sosem czosnkowym. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do pieczonej ryby lub mięsa. Są tak dobre, że nie sposób im się oprzeć.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 150
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1380
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 101
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 150
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1380
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 101
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku i drobno siekamy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, mleko i przyprawy. Składniki mieszamy do momentu usunięcia wszystkich grudek.
Do ciasta dodajemy poszatkowaną kapustę kiszoną. Wszystko razem mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Placuszki formujemy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Fuczki smażymy po około 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu wykładamy je na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym (odsączamy z nadmiaru tłuszczu). Podajemy jeszcze ciepłe z ulubionymi podatkami.