Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy na odsłony, bo ponoć nazwa „zagraniczna” budzi większą popularność.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418057
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418057
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Wodę z makaronu zachowujemy. Śmietanę podgrzewamy razem z serem, Do sosu dodajemy groszek, chwilę podgrzewamy (około 3 min). Do sosu dodajemy makaron, składniki dokładnie łączymy. W razie potrzeby, dodajemy wodę z gotowania makaronu. Całość doprawiamy solą i pieprzem.