Do góry

Dania główne Przepis na:

Fusilli ze szpinakiem i mascarpone

Fusilli ze szpinakiem i mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 951 Ocena: 25371

Dodano:

Odsłon: 8386

Propozycja na smakowity i pożywny makaron otulony serkiem mascarpone oraz listkami szpinaku. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy nasze kubki smakowe.

Składniki

  • makaron fusilli (świderki)
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • plaster masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fusilli ze szpinakiem i mascarpone

Przygotowanie

  1. Pokrojoną drobno szalotkę szklimy na maśle, a następnie dodajemy do niej listki szpinaku oraz 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko dusimy przez chwilę, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Następnie dodajemy serek mascarpone i smażymy wszystko do momentu delikatnego rozpuszczenia sera. Sos doprawiamy solą, gałką muszkatołową i świeżo zmielonym pieprzem.

    Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem - od razu podajemy :D

  2. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń