Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27519
Dodano: 14.02.2016
Odsłon: 8567
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Pokrojoną drobno szalotkę szklimy na maśle, a następnie dodajemy do niej listki szpinaku oraz 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko dusimy przez chwilę, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Następnie dodajemy serek mascarpone i smażymy wszystko do momentu delikatnego rozpuszczenia sera. Sos doprawiamy solą, gałką muszkatołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem - od razu podajemy :D
Życzę smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

BEATA1978 14 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
Sycące i bardzo smaczne danie :) Odpowiedzi: 1 ▼8 Kto głosował? | Odpowiedz