Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pożywny i zdrowy obiad dla tych co nie lubią stać nad garami. Jedynie przygotowanie galarety zajmuje więcej czasu. Ja przygotowuję zawsze odrębnie i kilka dni wcześniej.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424859
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424859
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Przygotowanie galarety: Mięso myjemy, czyścimy, opalamy. Wkładamy do odpowiedniej wielkości garnka, zagotowujemy. Odszumowiamy, dodajemy wszystkie warzywa i przyprawy. Gotujemy do miękkości. Mięso studzimy i obieramy z kości. Warzywa kroimy w kostkę. Wywar doprawiamy i przecedzamy. Garnek myjemy i wkładamy wszystkie składniki, zalewamy przecedzonym wywarem i jeszcze raz zagotowujemy. Porcjujemy w odpowiadajęce nam wielkością naczynia i odstawiamy w zimne miejsce do stężenia.
Przygotowanie ziemniaków zasmażanych: Ziemniaki obieramy, solimy, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy. Gdy już są miękkie, odcedzamy, studzimy i kroimy w plasterki na rozgrzane masło klarowane. Obsmażamy na rumiany kolor, dodajemy posiekany szczypior, sól i pieprz do smaku. Podajemy gorące z galaretą.