Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pożywny i zdrowy obiad dla tych co nie lubią stać nad garami. Jedynie przygotowanie galarety zajmuje więcej czasu. Ja przygotowuję zawsze odrębnie i kilka dni wcześniej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12438
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12438
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Składniki
Przygotowanie galarety: Mięso myjemy, czyścimy, opalamy. Wkładamy do odpowiedniej wielkości garnka, zagotowujemy. Odszumowiamy, dodajemy wszystkie warzywa i przyprawy. Gotujemy do miękkości. Mięso studzimy i obieramy z kości. Warzywa kroimy w kostkę. Wywar doprawiamy i przecedzamy. Garnek myjemy i wkładamy wszystkie składniki, zalewamy przecedzonym wywarem i jeszcze raz zagotowujemy. Porcjujemy w odpowiadajęce nam wielkością naczynia i odstawiamy w zimne miejsce do stężenia.
Przygotowanie ziemniaków zasmażanych: Ziemniaki obieramy, solimy, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy. Gdy już są miękkie, odcedzamy, studzimy i kroimy w plasterki na rozgrzane masło klarowane. Obsmażamy na rumiany kolor, dodajemy posiekany szczypior, sól i pieprz do smaku. Podajemy gorące z galaretą.