Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pożywny i zdrowy obiad dla tych co nie lubią stać nad garami. Jedynie przygotowanie galarety zajmuje więcej czasu. Ja przygotowuję zawsze odrębnie i kilka dni wcześniej.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29244
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1673
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 138
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18583
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 677
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29244
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1673
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 138
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18583
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 677
Składniki
Przygotowanie galarety: Mięso myjemy, czyścimy, opalamy. Wkładamy do odpowiedniej wielkości garnka, zagotowujemy. Odszumowiamy, dodajemy wszystkie warzywa i przyprawy. Gotujemy do miękkości. Mięso studzimy i obieramy z kości. Warzywa kroimy w kostkę. Wywar doprawiamy i przecedzamy. Garnek myjemy i wkładamy wszystkie składniki, zalewamy przecedzonym wywarem i jeszcze raz zagotowujemy. Porcjujemy w odpowiadajęce nam wielkością naczynia i odstawiamy w zimne miejsce do stężenia.
Przygotowanie ziemniaków zasmażanych: Ziemniaki obieramy, solimy, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy. Gdy już są miękkie, odcedzamy, studzimy i kroimy w plasterki na rozgrzane masło klarowane. Obsmażamy na rumiany kolor, dodajemy posiekany szczypior, sól i pieprz do smaku. Podajemy gorące z galaretą.