Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pasuje na rodzinne spotkanie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 178
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 178
Składniki
Filety z kurczaka oczyścić, umyć i wstawić do garnka. Dodać obrane marchewki, pietruszkę i selera. Dodać również pieprz, ziele i listek, sól do smaku. Gotować ok 30 min. Ugotowane mięso pokroić na małe kawałki. Wywar przecedzić. Do wywaru dodać żelatynę. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu i tak samo postąpić z kalafiorem. Na dno salaterki wyłożyć mięso i zalać wywarem z żelatyną. Pozostawić do lekkiego stężenia. Następnie ułożyć warstwę kalafiora i ponownie zalać wywarem, tak żeby kalafior był przykryty. Na koniec ułożyć warstwę brokułu i zalać pozostałym wywarem. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Żeby galaretkę wyjąć z salaterki wystarczy naczynie lekko ogrzać w ciepłej wodzie. Porcje galaretki skrapiać sokiem z cytryny. Smacznego