Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z pigwy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Owoce umyj, pokrój na ćwiartki ze skórką i pestkami. Zalej w garnku wodą tak, by lekko nakryła owoce. Gotuj, aż zmiękną. Ostudź, przecedź przez gazę, wyciskając.
Na litr odmierzonego soku dodaj kg cukru. Gotuj ok. 2 godz.
Jeśli kropla galaretki tężeje na talerzyku, wlej galaretkę do wyparzonych słoików, zakręć i odwróć słoiki (możesz zapasteryzować galaretkę, ale nie jest to konieczne).Źródło: Świat kobiety