Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gdański gulasz wołowy z brukselką"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
90 min (plus marynowanie mięsa). Cena porcji: ok. 6 zł. Porcja: 620 kcal.
Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa razem z mieloną papryką oraz świeżo mielonym pieprzem. Wymieszaj. Wstaw na noc do lodówki.
Cebulki obierz, pokrój na cząstki, zeszklij na oleju. Dołóż mięso. Oprósz mąką i solą. Podlej 3 szkl. wody, duś ok. 60 min. Brukselki potnij na połówki, pomidory pokrój na kawałki.
Dodaj do mięsa 30 min przed końcem gotowania. 10 min przed końcem dołóż też koncentrat i dopraw do smaku. Podawaj np. z ziemniakami.Źródło: Naj