Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały ci ziemniaki z wczorajszego obiadu? A może masz ochotę przygotować szybki i sycący posiłek, który później bardzo łatwo odgrzać? Z pewnością przyda ci się nasz przepis na kotleciki ziemniaczane. Prosty, tani i bardzo smaczny.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Ziemniaki obierz i dokładnie umyj. Ugotuj je jak do obiadu w osolonej wodzie. Poczekaj aż ostygną
W międzyczasie cebulę drobno pokrój i podsmaż ją na patelni do uzyskania złocistego koloru.
Drobno posiekaj natkę pietruszki. Wrzuć do miski ostygnięte ziemniaki, szklankę rozmrożonego zielonego groszku, usmażoną cebulę, przyprawy (możesz dodać też inne - ulubione), posiekaną natkę, jajka i mąkę. Wyrób, najlepiej ręką, na w miarę gładką masę. Nie musisz tego robić bardzo dokładnie. Jeżeli przedobrzysz - istnieje ryzyko, że masa będzie za rzadka i kotleciki będą się rozpadać.
Uformuj niewielkie kotleciki i smaż je na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor z każdej ze stron. Podawaj z zestawem surówek. Pychota!