Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały ci ziemniaki z wczorajszego obiadu? A może masz ochotę przygotować szybki i sycący posiłek, który później bardzo łatwo odgrzać? Z pewnością przyda ci się nasz przepis na kotleciki ziemniaczane. Prosty, tani i bardzo smaczny.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 110
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1342
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 474
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15566
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 110
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1342
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 474
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15566
Składniki
Ziemniaki obierz i dokładnie umyj. Ugotuj je jak do obiadu w osolonej wodzie. Poczekaj aż ostygną
W międzyczasie cebulę drobno pokrój i podsmaż ją na patelni do uzyskania złocistego koloru.
Drobno posiekaj natkę pietruszki. Wrzuć do miski ostygnięte ziemniaki, szklankę rozmrożonego zielonego groszku, usmażoną cebulę, przyprawy (możesz dodać też inne - ulubione), posiekaną natkę, jajka i mąkę. Wyrób, najlepiej ręką, na w miarę gładką masę. Nie musisz tego robić bardzo dokładnie. Jeżeli przedobrzysz - istnieje ryzyko, że masa będzie za rzadka i kotleciki będą się rozpadać.
Uformuj niewielkie kotleciki i smaż je na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor z każdej ze stron. Podawaj z zestawem surówek. Pychota!