Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały ci ziemniaki z wczorajszego obiadu? A może masz ochotę przygotować szybki i sycący posiłek, który później bardzo łatwo odgrzać? Z pewnością przyda ci się nasz przepis na kotleciki ziemniaczane. Prosty, tani i bardzo smaczny.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 167
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1218
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 167
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1218
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Ziemniaki obierz i dokładnie umyj. Ugotuj je jak do obiadu w osolonej wodzie. Poczekaj aż ostygną
W międzyczasie cebulę drobno pokrój i podsmaż ją na patelni do uzyskania złocistego koloru.
Drobno posiekaj natkę pietruszki. Wrzuć do miski ostygnięte ziemniaki, szklankę rozmrożonego zielonego groszku, usmażoną cebulę, przyprawy (możesz dodać też inne - ulubione), posiekaną natkę, jajka i mąkę. Wyrób, najlepiej ręką, na w miarę gładką masę. Nie musisz tego robić bardzo dokładnie. Jeżeli przedobrzysz - istnieje ryzyko, że masa będzie za rzadka i kotleciki będą się rozpadać.
Uformuj niewielkie kotleciki i smaż je na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor z każdej ze stron. Podawaj z zestawem surówek. Pychota!