Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Świętego Marcina najlepsza gęsina.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 491
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1326
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 491
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1326
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Gęś dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem drobno mielonym. Jabłka pokroić na mniejsze kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Pomieszać z morelami i rodzynkami. Nafaszerować gęś. Gęś umieścić w gęsiarce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 1 godz. Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejne 1,5 godziny. Następnie podlać winem i jeszcze dusić ok 30 min. Na koniec polewać gęś powstałym sosem. Smacznego.