Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Świętego Marcina najlepsza gęsina.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9510
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41769
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4906
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45802
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9510
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41769
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4906
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45802
Składniki
Gęś dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem drobno mielonym. Jabłka pokroić na mniejsze kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Pomieszać z morelami i rodzynkami. Nafaszerować gęś. Gęś umieścić w gęsiarce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 1 godz. Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejne 1,5 godziny. Następnie podlać winem i jeszcze dusić ok 30 min. Na koniec polewać gęś powstałym sosem. Smacznego.