Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Świętego Marcina najlepsza gęsina.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4193
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 327
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3672
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 751
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4193
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 327
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3672
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 751
Składniki
Gęś dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem drobno mielonym. Jabłka pokroić na mniejsze kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Pomieszać z morelami i rodzynkami. Nafaszerować gęś. Gęś umieścić w gęsiarce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 1 godz. Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejne 1,5 godziny. Następnie podlać winem i jeszcze dusić ok 30 min. Na koniec polewać gęś powstałym sosem. Smacznego.