Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Świętego Marcina najlepsza gęsina.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1790
Polecam, pychota.
Odsłon: 588
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 482
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1790
Polecam, pychota.
Odsłon: 588
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 482
Składniki
Gęś dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem drobno mielonym. Jabłka pokroić na mniejsze kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Pomieszać z morelami i rodzynkami. Nafaszerować gęś. Gęś umieścić w gęsiarce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 1 godz. Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejne 1,5 godziny. Następnie podlać winem i jeszcze dusić ok 30 min. Na koniec polewać gęś powstałym sosem. Smacznego.