Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z gęsi owsianej pieczone w marynacie z białego wina.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
Udka umyłem, osuszyłem, natarłem solą ( ok. 1 łyżeczka ) oraz świeżo zmielonym pieprzem. Zagotowałem marynatę : wino, oliwę, miód z dodatkiem cynamonu, papryki i rozmarynu. Ostudziłem, Włożyłem do niej udka, dokładnie wymieszałem. Wstawiłem na noc do lodówki. Rozgrzałem piekarnik do 120 stopni C. Do naczynia żaroodpornego z pokrywką włożyłem udka, skórką do dołu, dodałem marynatę. Przykryłem i piekłem 2 godziny, następnie odwróciłem je na drugą stronę i piekłem kolejne 2 godziny. Pod koniec można piec bez przykrycia, aby skórka bardziej się zrumieniła. Jeśli płynu jest zbyt mało to podlewamy winem i wodą.