Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z gęsi owsianej pieczone w marynacie z białego wina.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1612
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232024
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5095
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1612
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232024
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5095
Składniki
Udka umyłem, osuszyłem, natarłem solą ( ok. 1 łyżeczka ) oraz świeżo zmielonym pieprzem. Zagotowałem marynatę : wino, oliwę, miód z dodatkiem cynamonu, papryki i rozmarynu. Ostudziłem, Włożyłem do niej udka, dokładnie wymieszałem. Wstawiłem na noc do lodówki. Rozgrzałem piekarnik do 120 stopni C. Do naczynia żaroodpornego z pokrywką włożyłem udka, skórką do dołu, dodałem marynatę. Przykryłem i piekłem 2 godziny, następnie odwróciłem je na drugą stronę i piekłem kolejne 2 godziny. Pod koniec można piec bez przykrycia, aby skórka bardziej się zrumieniła. Jeśli płynu jest zbyt mało to podlewamy winem i wodą.