Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 342
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 111
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 342
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 111
Składniki
Żołądki umyłem, gotowałem do miękkości w osolonej wodzie. Odcedziłem, przestudziłem i pokroiłem w paski. Cebulę pokroiłem w kostkę, grzyby oczyściłem, pokroiłem w słupki tak jak i marchewkę. Na oliwie podsmażyłem cebulę, marchewkę i grzyby, dodałem pokrojone żołądki. Przesmażyłem przez chwilę. Dodałem koncentrat i pastę pomidorową. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem jeszcze przez 15 min.