Do góry

Dania główne Przepis na:

Gęsie żołądki z grzybami

Gęsie żołądki z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 948 Ocena: 17785

Dodano:

Odsłon: 246

Łapcie ten przepis.

Składniki

  • 500 g żołądków gęsich
  • 500 g leśnych grzybów ( u mnie czerwonogłowce )
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka pasty pomidorowej
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gęsie żołądki z grzybami

Przygotowanie

  1. Żołądki umyłem, gotowałem do miękkości w osolonej wodzie. Odcedziłem, przestudziłem i pokroiłem w paski.
    Cebulę pokroiłem w kostkę, grzyby oczyściłem, pokroiłem w słupki tak jak i marchewkę. Na oliwie podsmażyłem cebulę i grzyby, dodałem pokrojone żołądki. Przesmażyłem przez chwilę. Dodałem koncentrat i pastę pomidorową. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem jeszcze przez 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń