Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęś duszona w dużej ilości warzyw. Podczas pieczenia powstaje pyszny, aromatyczny sos. Danie najlepiej smakuje w towarzystwie klusek śląskich i czerwonej kapusty.
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 75
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 69
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 75
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 69
Składniki
Gęsie udka natrzyj pieprzem i solą, skrop sokiem z cytryny. Odłóż w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Skórę udek lekko ponacinaj nożem. Przesmaż mięso na tłuszczu, które się z niego wytopi (zacznij od strony skóry). Marchew, seler i pietruszkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Cebulę pokrój w piórka. Wyłóż warzywa na dno garnka. Połóż na wierzch mięso. Duś pod przykryciem przez 2,30-3 h. Dopraw całość solą i pieprzem. Podawaj z ulubionymi dodatkami.