Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka z grzybami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 86
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1020
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 86
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1020
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach. Wystudź i obierz. Grzyby rozmroź, odsącz z nadmiaru wody i pokrój w plastry. Przesmaż je na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Do rondelka wlej wino, dodaj śmietankę i musztardę. Wymieszaj i podgrzej. Ziemniaki przekrój na pół i wydrąż z nich środki, tak, by powstały gniazdka. Zapiecz je na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 220°C. 6.
Na talerzach ułóż przesmażone grzyby i upieczone ziemniaki. Do środka każdego z nich wlej sos śmietankowo-musztardowy. Możesz je także posypać świeżym majerankiem.
<strong>Czas: 80 min. 1 porcja = 370 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV