Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka z grzybami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3014
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3014
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach. Wystudź i obierz. Grzyby rozmroź, odsącz z nadmiaru wody i pokrój w plastry. Przesmaż je na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Do rondelka wlej wino, dodaj śmietankę i musztardę. Wymieszaj i podgrzej. Ziemniaki przekrój na pół i wydrąż z nich środki, tak, by powstały gniazdka. Zapiecz je na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 220°C. 6.
Na talerzach ułóż przesmażone grzyby i upieczone ziemniaki. Do środka każdego z nich wlej sos śmietankowo-musztardowy. Możesz je także posypać świeżym majerankiem.
<strong>Czas: 80 min. 1 porcja = 370 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV