Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na obiad lub ciepłą, sycącą kolację.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, nie mieszaj- żeby gniazdka się nie rozwaliły. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, posyp 1 łyżką tartej bułki. Gniazdka wyciągnij z wody przy użyciu łyżki cedzakowej. Ułóż w naczyniu obok siebie. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem i jajkiem. Dodaj 2 łyżki bułki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 8 kotlecików, usmaż na rumiano. W każde gniazdko włóż po kotlecie. Masło rozpuść z mąką, dodaj bulion i koncentrat. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos wylej na klopsy. Fetę pokrój w kostkę, oliwki przekrój na pół. Klopsy posyp fetą, oliwkami i mozzarellą. Zapiekankę posyp ziołami. Danie zapiekaj przez 30 minut w 180 stopniach C.