Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na obiad lub ciepłą, sycącą kolację.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1272
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1272
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, nie mieszaj- żeby gniazdka się nie rozwaliły. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, posyp 1 łyżką tartej bułki. Gniazdka wyciągnij z wody przy użyciu łyżki cedzakowej. Ułóż w naczyniu obok siebie. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem i jajkiem. Dodaj 2 łyżki bułki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 8 kotlecików, usmaż na rumiano. W każde gniazdko włóż po kotlecie. Masło rozpuść z mąką, dodaj bulion i koncentrat. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos wylej na klopsy. Fetę pokrój w kostkę, oliwki przekrój na pół. Klopsy posyp fetą, oliwkami i mozzarellą. Zapiekankę posyp ziołami. Danie zapiekaj przez 30 minut w 180 stopniach C.