Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 741
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12547
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 741
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12547
Składniki
Plastry mortadeli smażymy do momentu kiedy podniosą się ich brzegi. Częściej na plastrach "rośnie" pagórek, wtedy sobie je odwracamy. Do powstałych "koszyczków/gniazdek" wbijamy jajka. Aby gniazdko z jajkiem wyszło perfekt, proponuję użyc metalową obręcz (mniejsze prawdopodobieństwo, że jajko wypłynie). Patelnie przykryc pokrywką i zapiekac do momentu ścięcia się białka. Posolic, popieprzyc, posypac szczypiorkiem. Podawac z ziemniaczkami i ulubioną surówką na obiad bądź ze świeżym pieczywem na śniadanie ;)