Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 342
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 342
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 389
Składniki
Plastry mortadeli smażymy do momentu kiedy podniosą się ich brzegi. Częściej na plastrach "rośnie" pagórek, wtedy sobie je odwracamy. Do powstałych "koszyczków/gniazdek" wbijamy jajka. Aby gniazdko z jajkiem wyszło perfekt, proponuję użyc metalową obręcz (mniejsze prawdopodobieństwo, że jajko wypłynie). Patelnie przykryc pokrywką i zapiekac do momentu ścięcia się białka. Posolic, popieprzyc, posypac szczypiorkiem. Podawac z ziemniaczkami i ulubioną surówką na obiad bądź ze świeżym pieczywem na śniadanie ;)