Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 228
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 226
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 228
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 226
Składniki
Plastry mortadeli smażymy do momentu kiedy podniosą się ich brzegi. Częściej na plastrach "rośnie" pagórek, wtedy sobie je odwracamy. Do powstałych "koszyczków/gniazdek" wbijamy jajka. Aby gniazdko z jajkiem wyszło perfekt, proponuję użyc metalową obręcz (mniejsze prawdopodobieństwo, że jajko wypłynie). Patelnie przykryc pokrywką i zapiekac do momentu ścięcia się białka. Posolic, popieprzyc, posypac szczypiorkiem. Podawac z ziemniaczkami i ulubioną surówką na obiad bądź ze świeżym pieczywem na śniadanie ;)