Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Składniki
Plastry mortadeli smażymy do momentu kiedy podniosą się ich brzegi. Częściej na plastrach "rośnie" pagórek, wtedy sobie je odwracamy. Do powstałych "koszyczków/gniazdek" wbijamy jajka. Aby gniazdko z jajkiem wyszło perfekt, proponuję użyc metalową obręcz (mniejsze prawdopodobieństwo, że jajko wypłynie). Patelnie przykryc pokrywką i zapiekac do momentu ścięcia się białka. Posolic, popieprzyc, posypac szczypiorkiem. Podawac z ziemniaczkami i ulubioną surówką na obiad bądź ze świeżym pieczywem na śniadanie ;)