Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty pomysł na szybki obiad
Moje dzisiejsze kotlety z mortadeli wzbogaciłam o żółty ser, takie kotlety ro...
Odsłon: 1025
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 49272
Dobre ciasto takie proste w wykonaniu a smaczne jest. Lubię ciasta z owocami,...
Odsłon: 36188
Smakowita, kolorowa sałatka z kurczakiem, chrupiącym bekonem, jajkiem i warz...
Odsłon: 507
Dziś zrobiłam podobne batoniki do Angielskich flapjacks.
Odsłon: 20
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 49272
Dobre ciasto takie proste w wykonaniu a smaczne jest. Lubię ciasta z owocami,...
Odsłon: 36188
Smakowita, kolorowa sałatka z kurczakiem, chrupiącym bekonem, jajkiem i warz...
Odsłon: 507
Dziś zrobiłam podobne batoniki do Angielskich flapjacks.
Odsłon: 20
Składniki
Plastry mortadeli smażymy do momentu kiedy podniosą się ich brzegi. Częściej na plastrach "rośnie" pagórek, wtedy sobie je odwracamy. Do powstałych "koszyczków/gniazdek" wbijamy jajka. Aby gniazdko z jajkiem wyszło perfekt, proponuję użyc metalową obręcz (mniejsze prawdopodobieństwo, że jajko wypłynie). Patelnie przykryc pokrywką i zapiekac do momentu ścięcia się białka. Posolic, popieprzyc, posypac szczypiorkiem. Podawac z ziemniaczkami i ulubioną surówką na obiad bądź ze świeżym pieczywem na śniadanie ;)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zrazy z karkówki z pieczarkami
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Żeberka ze zdrową sałatką.
Dania główne
Tortilla z mielonym indykiem
Zrazy z karkówki z pieczarkami
Zrazy z karkówki z pieczarkami to klasyczne danie, które sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 24
Pierogi lubelskie
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 1546