Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane ziemniaki z aromatycznym gulaszem
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Gulasz: Mięso czyścimy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące. W gęsiarce rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso. Dodajemy posiekaną cebulę. Mieszamy i chwilę razem smażymy. Podlewamy bulionem. Doprawiamy papryką , lubczykiem i liściem laurowym. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy razem do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Gniazdka : Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Dodajemy żółtko oraz masło. Ucieramy na gładkie purre. Napełniamy nimi szprycę. Wyciskamy " gniazdka " średniej wielkości na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika na 15 minut. Na tak przygotowane gniazdko nakładamy gorący gulasz! Podajemy odrazu!