Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane ziemniaki z aromatycznym gulaszem
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 904
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 904
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Składniki
Gulasz: Mięso czyścimy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące. W gęsiarce rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso. Dodajemy posiekaną cebulę. Mieszamy i chwilę razem smażymy. Podlewamy bulionem. Doprawiamy papryką , lubczykiem i liściem laurowym. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy razem do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Gniazdka : Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Dodajemy żółtko oraz masło. Ucieramy na gładkie purre. Napełniamy nimi szprycę. Wyciskamy " gniazdka " średniej wielkości na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika na 15 minut. Na tak przygotowane gniazdko nakładamy gorący gulasz! Podajemy odrazu!