Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane ziemniaki z aromatycznym gulaszem
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1414
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 428
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1414
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 428
Składniki
Gulasz: Mięso czyścimy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące. W gęsiarce rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso. Dodajemy posiekaną cebulę. Mieszamy i chwilę razem smażymy. Podlewamy bulionem. Doprawiamy papryką , lubczykiem i liściem laurowym. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy razem do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Gniazdka : Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Dodajemy żółtko oraz masło. Ucieramy na gładkie purre. Napełniamy nimi szprycę. Wyciskamy " gniazdka " średniej wielkości na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika na 15 minut. Na tak przygotowane gniazdko nakładamy gorący gulasz! Podajemy odrazu!