Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 743
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 743
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Ugotowane w mundurkach ziemniaki przestudzić, obrać i zemleć w maszynce. Do ziemniaków dodać mąkę, jajka i przyprawy. Wyrobić gładkie ciasto. Masę podzielić na trzy części, każdą formować w wałek podsypując mąką. Kroić na porcje wielkości kopytek. Każdej kluseczce nadać owalny kształt i docisnąć widelcem, żeby utworzyły się rowki. Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z roztopionym masłem i startym parmezanem.