Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2665
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 258
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Sos przygotowany z brokułów, śmietany z dodatkiem szczypiorku i wędzonego łos...
Odsłon: 2047
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2665
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 258
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Sos przygotowany z brokułów, śmietany z dodatkiem szczypiorku i wędzonego łos...
Odsłon: 2047
Składniki
Ugotowane w mundurkach ziemniaki przestudzić, obrać i zemleć w maszynce. Do ziemniaków dodać mąkę, jajka i przyprawy. Wyrobić gładkie ciasto. Masę podzielić na trzy części, każdą formować w wałek podsypując mąką. Kroić na porcje wielkości kopytek. Każdej kluseczce nadać owalny kształt i docisnąć widelcem, żeby utworzyły się rowki. Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z roztopionym masłem i startym parmezanem.