Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ugotowane w mundurkach ziemniaki przestudzić, obrać i zemleć w maszynce. Do ziemniaków dodać mąkę, jajka i przyprawy. Wyrobić gładkie ciasto. Masę podzielić na trzy części, każdą formować w wałek podsypując mąką. Kroić na porcje wielkości kopytek. Każdej kluseczce nadać owalny kształt i docisnąć widelcem, żeby utworzyły się rowki. Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z roztopionym masłem i startym parmezanem.