Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi - czyli włoskie kopytka
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 82
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 388
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 82
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 388
Składniki
Ugotowane w mundurkach ziemniaki przestudzić, obrać i zemleć w maszynce. Do ziemniaków dodać mąkę, jajka i przyprawy. Wyrobić gładkie ciasto. Masę podzielić na trzy części, każdą formować w wałek podsypując mąką. Kroić na porcje wielkości kopytek. Każdej kluseczce nadać owalny kształt i docisnąć widelcem, żeby utworzyły się rowki. Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z roztopionym masłem i startym parmezanem.