Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli wspomnienie włoskich wakacji - idealne danie na poprawę humoru ;-)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
kurczaka kroimy w niewielką kostkę, oprószamy solą i pieprzem, a potem smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumieni i ściągamy z patelni
teraz na patelnię wrzucamy posiekane cebulę i czosnek, smażymy aż się zeszklą, dodajemy passatę, oregano i bazylię, przykrywamy i dusimy razem na małym ogniu ok. 10 min
gnocchi gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy
na dnie naczynie żaroodpornego układamy gnocchi i posypujemy połową sera, potem układamy kurczaka i wszystko polewamy przygotowanym sosem, wierzch posypujemy resztą sera i zapiekamy przez 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C, podajemy udekorowane listkami bazylii, no i gotowe, smacznego ;-)