Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad lub kolację
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29345
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29345
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Składniki
Łososia opłukaj osusz ręcznikiem papierowym, skrop sokiem z cytryny i posyp solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Odstaw na godzinę.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż łososia na rumiano z obu stron. Zdejmij łososia, dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, chwilę podsmaż, dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj pokrojone pomidorki i szpinak i podsmaż około 5 minut.
W międzyczasie ugotuj gnocchi. Do szpinaku dodaj mascarpone , dolej pół szklanki wody z gotującego się gnocchi i wymieszaj. Do sosu dodaj łososia i gotuj 2-3 minuty. Na koniec dodaj ugotowane gnocchi i wymieszaj. Polecam.