Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad lub kolację
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31272
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31272
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Łososia opłukaj osusz ręcznikiem papierowym, skrop sokiem z cytryny i posyp solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Odstaw na godzinę.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż łososia na rumiano z obu stron. Zdejmij łososia, dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, chwilę podsmaż, dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj pokrojone pomidorki i szpinak i podsmaż około 5 minut.
W międzyczasie ugotuj gnocchi. Do szpinaku dodaj mascarpone , dolej pół szklanki wody z gotującego się gnocchi i wymieszaj. Do sosu dodaj łososia i gotuj 2-3 minuty. Na koniec dodaj ugotowane gnocchi i wymieszaj. Polecam.