Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluseczki w ciekawym połączeniu.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 155
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 155
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Ziemniaki rozgniatamy na puree, solimy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Zagniatamy ciasto. Po czym dzielimy je na części i z każdej formujemy wałeczki. Oprószamy je mąką i kroimy na ukos. Gnocchi gotujemy partiami w osolonej wrzącej wodzie. wyciągamy jak wypłyną na powierzchnię.
Bazylię przekładamy do naczynia blendera. Dodajemy podprażone na patelce orzeszki piniowe, czosnek oraz starty ser. Krótko miksujemy.
Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek, wykładamy kilka łyżek pesto, pokrojone drobno suszone pomidory i ugotowane gnocchi. Całość podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypane startym żółtym serem.