Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluseczki w ciekawym połączeniu.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29628
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2226
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29628
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2226
Składniki
Ziemniaki rozgniatamy na puree, solimy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Zagniatamy ciasto. Po czym dzielimy je na części i z każdej formujemy wałeczki. Oprószamy je mąką i kroimy na ukos. Gnocchi gotujemy partiami w osolonej wrzącej wodzie. wyciągamy jak wypłyną na powierzchnię.
Bazylię przekładamy do naczynia blendera. Dodajemy podprażone na patelce orzeszki piniowe, czosnek oraz starty ser. Krótko miksujemy.
Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek, wykładamy kilka łyżek pesto, pokrojone drobno suszone pomidory i ugotowane gnocchi. Całość podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypane startym żółtym serem.