Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad - gniocchi (kluseczki ziemniaczane, coś w rodzaju naszych kopytek) z sosem pieczarkowo - śmietanowym
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18014
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 494
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 973
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7502
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8851
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18014
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 494
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 973
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7502
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8851
Składniki
Pieczarki pokrój w ćwiartki (lub, jeżeli duże w mniejsze kawałki). Cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozgnieć i posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę,zeszklij cebulę i dołóż pieczarki. Smaż chwilę na dużym ogniu, uważając,aby cebula się nie przypaliła. Dodaj czosnek i przyprawy (nie sól!). Dolej kilka łyżek wody i duś na małym ogniu pod przykryciem kilka minut. Kiedy pieczarki będą miękkie dolej śmietankę i dopraw do smaku. Duś bez przykrycia, aż sos zgęstnieje.
Gniocchi ugotuj w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Wyłóż na talerz, polej sosem, udekoruj posiekaną zieloną cebulką i posyp serem. Podawaj z białym (lub czerwonym) winem.