Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad - gniocchi (kluseczki ziemniaczane, coś w rodzaju naszych kopytek) z sosem pieczarkowo - śmietanowym
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420913
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1916
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420913
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1916
Składniki
Pieczarki pokrój w ćwiartki (lub, jeżeli duże w mniejsze kawałki). Cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozgnieć i posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę,zeszklij cebulę i dołóż pieczarki. Smaż chwilę na dużym ogniu, uważając,aby cebula się nie przypaliła. Dodaj czosnek i przyprawy (nie sól!). Dolej kilka łyżek wody i duś na małym ogniu pod przykryciem kilka minut. Kiedy pieczarki będą miękkie dolej śmietankę i dopraw do smaku. Duś bez przykrycia, aż sos zgęstnieje.
Gniocchi ugotuj w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Wyłóż na talerz, polej sosem, udekoruj posiekaną zieloną cebulką i posyp serem. Podawaj z białym (lub czerwonym) winem.