Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad - gniocchi (kluseczki ziemniaczane, coś w rodzaju naszych kopytek) z sosem pieczarkowo - śmietanowym
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17686
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15368
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5795
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9088
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17686
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15368
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5795
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9088
Składniki
Pieczarki pokrój w ćwiartki (lub, jeżeli duże w mniejsze kawałki). Cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozgnieć i posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę,zeszklij cebulę i dołóż pieczarki. Smaż chwilę na dużym ogniu, uważając,aby cebula się nie przypaliła. Dodaj czosnek i przyprawy (nie sól!). Dolej kilka łyżek wody i duś na małym ogniu pod przykryciem kilka minut. Kiedy pieczarki będą miękkie dolej śmietankę i dopraw do smaku. Duś bez przykrycia, aż sos zgęstnieje.
Gniocchi ugotuj w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Wyłóż na talerz, polej sosem, udekoruj posiekaną zieloną cebulką i posyp serem. Podawaj z białym (lub czerwonym) winem.