Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad - gniocchi (kluseczki ziemniaczane, coś w rodzaju naszych kopytek) z sosem pieczarkowo - śmietanowym
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4698
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1614
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4698
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1614
Składniki
Pieczarki pokrój w ćwiartki (lub, jeżeli duże w mniejsze kawałki). Cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozgnieć i posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę,zeszklij cebulę i dołóż pieczarki. Smaż chwilę na dużym ogniu, uważając,aby cebula się nie przypaliła. Dodaj czosnek i przyprawy (nie sól!). Dolej kilka łyżek wody i duś na małym ogniu pod przykryciem kilka minut. Kiedy pieczarki będą miękkie dolej śmietankę i dopraw do smaku. Duś bez przykrycia, aż sos zgęstnieje.
Gniocchi ugotuj w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Wyłóż na talerz, polej sosem, udekoruj posiekaną zieloną cebulką i posyp serem. Podawaj z białym (lub czerwonym) winem.