Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z pomidorami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Zmiel w maszynce, wymieszaj z jajkami, mąką i masłem. Wyrób ciasto i uformuj wałeczki. Pokrój je na małe kawałki. Każdy kawałek spłaszcz widelcem tak, aby odcisnęły się paski.
Gotuj partiami w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Na rozgrzanej oliwie usmaż cebulę. Dodaj pomidory.
Całość gotuj na wolnym ogniu przez godzinę, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dopraw sos solą i pieprzem. Gnocchi wyłóż na talerz. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii i posyp parmezanem.Źródło: Na żywo