Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z suszonymi pomidorami"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 154
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 154
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 390 kcal, cena 2,50 zł
Plasterki szynki pokrój w paseczki. Cukinię oczyść, odetnij końcówki. Pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki. Obraną cebulę oraz ząbki czosnku poszatkuj.
Strąki chili opłucz, osusz, rozkrój na połówki i usuń gniazda nasienne. Miąższ posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Przesmaż szynkę. Dodaj cebulę z czosnkiem, a po chwili cukinie i papryczkę chili. Smaż 3 minuty.
Oliwki osącz z zalewy, dodaj do składników na patelni razem z suszonymi pomidorami. Chwilę duś razem, dopraw solą oraz pieprzem.
Gnocchi ugotuj wg przepisu. Wrzuć na patelnię z warzywami, wymieszaj. Posyp startym parmezanem i natką.
Jeśli sama robisz kopytka, pamiętaj, że ziemniaki najlepiej przecisnąć przez praskę, gdy są lekko ciepłe, a gdy wystygną połączyć z resztą składników. Im krócej będziesz wyrabiać ciasto, tym kluski będą bardziej miękkie.Źródło: Świat kobiety