Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne , dość łatwe wbrew pozorom do przygotowania gołąbki w młodej kapuście z tartymi warzywami
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2105
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2515
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 487
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1168
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2105
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2515
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 487
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1168
Składniki
Kapustę ,całą główkę gotujemy 10 minut aby zmiękły liście i można z nich było formować gołąbki (młodą 10 minut a starą z 30 minut) Do mięsa mielonego dodajemy ,startą marchew ,pietruszkę ,selere przyprawy i ugotowany według przepisu na kartoniku ryż . Wszystko razem mieszamy formujemy w kształcie kotleta mielonego Zawijamy w obgotowane liście
Dno garnka można wyłożyć liścmi od kapusty i na nich układać gołąbki lub na foli aluminiowej Zalać bulionem z 1 kostki (zalezy ile sztuk gotujemy ,z tej porcji wyszło 14 sztuk dużych) Na, każdego gołąbka kładę po plasterku masła są smaczniejsze Gotujemy 15-20 minut Podajemy z sosem pomidorowym