Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne , dość łatwe wbrew pozorom do przygotowania gołąbki w młodej kapuście z tartymi warzywami
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 233
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1291
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4084
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1037
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 233
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1291
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4084
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1037
Składniki
Kapustę ,całą główkę gotujemy 10 minut aby zmiękły liście i można z nich było formować gołąbki (młodą 10 minut a starą z 30 minut) Do mięsa mielonego dodajemy ,startą marchew ,pietruszkę ,selere przyprawy i ugotowany według przepisu na kartoniku ryż . Wszystko razem mieszamy formujemy w kształcie kotleta mielonego Zawijamy w obgotowane liście
Dno garnka można wyłożyć liścmi od kapusty i na nich układać gołąbki lub na foli aluminiowej Zalać bulionem z 1 kostki (zalezy ile sztuk gotujemy ,z tej porcji wyszło 14 sztuk dużych) Na, każdego gołąbka kładę po plasterku masła są smaczniejsze Gotujemy 15-20 minut Podajemy z sosem pomidorowym