Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne , dość łatwe wbrew pozorom do przygotowania gołąbki w młodej kapuście z tartymi warzywami
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 226
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1342
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8872
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 226
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1342
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8872
Składniki
Kapustę ,całą główkę gotujemy 10 minut aby zmiękły liście i można z nich było formować gołąbki (młodą 10 minut a starą z 30 minut) Do mięsa mielonego dodajemy ,startą marchew ,pietruszkę ,selere przyprawy i ugotowany według przepisu na kartoniku ryż . Wszystko razem mieszamy formujemy w kształcie kotleta mielonego Zawijamy w obgotowane liście
Dno garnka można wyłożyć liścmi od kapusty i na nich układać gołąbki lub na foli aluminiowej Zalać bulionem z 1 kostki (zalezy ile sztuk gotujemy ,z tej porcji wyszło 14 sztuk dużych) Na, każdego gołąbka kładę po plasterku masła są smaczniejsze Gotujemy 15-20 minut Podajemy z sosem pomidorowym