Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki

Gołąbki

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2300

Dodano:

Odsłon: 3326

Uwielbiam :)

Składniki

  • Składniki w opisie :)
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Składniki :
    Mięso mielone 80dag
    Ryż 100g
    2 jajka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Bułka (namoczona)
    Sól i pierz
    Kapusta
    Marchew,seler,pietruszka
    Koncentrat i keczup
    Ryż gotujemy tak jak pisze na opakowaniu. Po ostygnięciu dodajemy mięso,jajka ,czosnek i cebulę startą na najmniejszych oczkach, bułkę namoczoną , sól i pieprz i wyrabiamy. Uformować podłużne kotleciki. Wyciąć głąb ze środka kapusty, następnie włożyć ją do dużego garnka z wrzątkiem (wyciętą stroną do dołu), gotować dobre 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie nadal gotując wyjmujemy delikatnie po 1 liściu kapusty. Odcinamy zgrubienia z każdego liścia i nakładamy mięso. Zwijamy jak krokiety. Na dno garnka kładziemy liście kapusty, potem kładziemy warstwę gołąbków i mieszanką warzyw(marchew,seler i pietruszkę startą na dużych oczkach). Powtarzamy czynność do wyczerpania składników. Następnie zalewamy gołąbki bulionem ok.1 litra i gotujemy do miękkości około 1 godzinki. Na koniec dodajemy koncentrat i keczup (5 łyżek). Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 05 lutego 2016 Nigdy bułki nie dodawałem, muszę spróbować. Gołąbki pierwsza klasa <3 Odpowiedzi: 1 ▼

31 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń