Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 634
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25745
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 634
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25745
Składniki
Składniki : Mięso mielone 80dag Ryż 100g 2 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku Bułka (namoczona) Sól i pierz Kapusta Marchew,seler,pietruszka Koncentrat i keczup Ryż gotujemy tak jak pisze na opakowaniu. Po ostygnięciu dodajemy mięso,jajka ,czosnek i cebulę startą na najmniejszych oczkach, bułkę namoczoną , sól i pieprz i wyrabiamy. Uformować podłużne kotleciki. Wyciąć głąb ze środka kapusty, następnie włożyć ją do dużego garnka z wrzątkiem (wyciętą stroną do dołu), gotować dobre 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie nadal gotując wyjmujemy delikatnie po 1 liściu kapusty. Odcinamy zgrubienia z każdego liścia i nakładamy mięso. Zwijamy jak krokiety. Na dno garnka kładziemy liście kapusty, potem kładziemy warstwę gołąbków i mieszanką warzyw(marchew,seler i pietruszkę startą na dużych oczkach). Powtarzamy czynność do wyczerpania składników. Następnie zalewamy gołąbki bulionem ok.1 litra i gotujemy do miękkości około 1 godzinki. Na koniec dodajemy koncentrat i keczup (5 łyżek). Smacznego ;)