Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 450
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 48
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 238
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 361
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 450
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 48
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 238
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 361
Składniki
Składniki : Mięso mielone 80dag Ryż 100g 2 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku Bułka (namoczona) Sól i pierz Kapusta Marchew,seler,pietruszka Koncentrat i keczup Ryż gotujemy tak jak pisze na opakowaniu. Po ostygnięciu dodajemy mięso,jajka ,czosnek i cebulę startą na najmniejszych oczkach, bułkę namoczoną , sól i pieprz i wyrabiamy. Uformować podłużne kotleciki. Wyciąć głąb ze środka kapusty, następnie włożyć ją do dużego garnka z wrzątkiem (wyciętą stroną do dołu), gotować dobre 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie nadal gotując wyjmujemy delikatnie po 1 liściu kapusty. Odcinamy zgrubienia z każdego liścia i nakładamy mięso. Zwijamy jak krokiety. Na dno garnka kładziemy liście kapusty, potem kładziemy warstwę gołąbków i mieszanką warzyw(marchew,seler i pietruszkę startą na dużych oczkach). Powtarzamy czynność do wyczerpania składników. Następnie zalewamy gołąbki bulionem ok.1 litra i gotujemy do miękkości około 1 godzinki. Na koniec dodajemy koncentrat i keczup (5 łyżek). Smacznego ;)