Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjne gołąbki z mięsem ,warzywami i ryżem . Wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1251
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1251
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Składniki
Przygotowanie: Kapustę całą główkę (wyciąć głąb z kapusty)opłukać, włożyć do garnka do gotującej wody i obgotować,aby zmiękły liście i można było z nich formować gołąbki. Do mięsa mielonego dodajemy startą marchew ,seler i pietruszkę przyprawy i ugotowany według przepisu na kartoniku ryż (ostudzony ) (doprawić według uznania). Wszystko razem mieszamy ,i dobrze wyrabiamy dłonią ,mięso rozkładamy na liściu i formujemy gołąbki Dno garnka, wykładamy liście kapusty lub folię aluminiową i na nich układamy gołąbki ,można ułożyć je warstwowo. Na każdego gołąbka można położyć plasterek masła lub boczku Zalewamy je bulionem ( z kostki rosołowej ) Z wywaru z gołąbków można przygotować sos pomidorowy . Gotujemy 30 - 40 minut
Smacznego !!!