Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjne gołąbki z mięsem ,warzywami i ryżem . Wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254661
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1889
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8445
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 804
Polecam.
Odsłon: 1554
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254661
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1889
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8445
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 804
Polecam.
Odsłon: 1554
Składniki
Przygotowanie: Kapustę całą główkę (wyciąć głąb z kapusty)opłukać, włożyć do garnka do gotującej wody i obgotować,aby zmiękły liście i można było z nich formować gołąbki. Do mięsa mielonego dodajemy startą marchew ,seler i pietruszkę przyprawy i ugotowany według przepisu na kartoniku ryż (ostudzony ) (doprawić według uznania). Wszystko razem mieszamy ,i dobrze wyrabiamy dłonią ,mięso rozkładamy na liściu i formujemy gołąbki Dno garnka, wykładamy liście kapusty lub folię aluminiową i na nich układamy gołąbki ,można ułożyć je warstwowo. Na każdego gołąbka można położyć plasterek masła lub boczku Zalewamy je bulionem ( z kostki rosołowej ) Z wywaru z gołąbków można przygotować sos pomidorowy . Gotujemy 30 - 40 minut
Smacznego !!!