Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 996
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 345
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 996
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 345
Składniki
W dużym garnku gotujemy osoloną wodę. W kapuście wycinamy głębia i wkładamy kapustę do gotującej się wody. Co jakiś czas wyciągamy ugotowane liście. Aż do momentu gdy wszystkie liście będą ugotowane.
Drobno kroimy 2 cebule, podsmażamy na masełku i dodajemy do surowego mięsa mielonego. Mieszamy.
Gotujemy kaszę z ryżem. Gorące dajemy do farszu, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem. Całość dobrze mieszamy.
Z każdego liścia odkrawamy gruby nerw liścia. Liście rozkładamy i wykładamy farsz. Formujemy kształt gołąbków.
Spód naczynia żaroodpornego przykrywamy liściem kapusty. Układamy ciasno gołąbki. Na górę gołąbków do naczynia żaroodpornego również dajemy liście kapusty. Gołąbki podlewamy wodą. Ok. 0,5 l, jeżeli mamy większe naczynie. Jeżeli mniejsze to ok. 1 szkl.
Zamykamy naczynie żaroodporne i wstawiamy do piekarnika. Gołąbki z młodej kapusty trzymać w piekarniku do 1 godziny w temperaturze 170 stopni. Jeżeli mamy białą kapustę to pieczemy ok. 2 godzin. Smacznego.