Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiła je moja babcia, mama i ja teraz. Na pewno kiedyś i córka z synową będą robiły. Robię rzadko, ale jak już to bardzo dużo. Zbliża się Wszystkich Świętych, to jak co roku, będę je robić. Polecam przepis.
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 17
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 125
Kruche, mocno maślane ciasteczka z nadzieniem daktylowo-korzennym. Sprawdzą s...
Odsłon: 37
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 817
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 262
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1887
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 17
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 125
Kruche, mocno maślane ciasteczka z nadzieniem daktylowo-korzennym. Sprawdzą s...
Odsłon: 37
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 817
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 262
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1887
Składniki
Kapustę gotować w dużym garnku. Co jakiś czas zdejmować ugotowane liście.Odkroić części twarde I odkładać. Można to zrobić dzień wcześniej.
Ryż ugotować i ostudzić.Mięso podsmażyć,oraz cebulę.Też przestudzić.
W misce rozmącić jajka,dodać ryż,mięso,cebulę,przyprawy.Wszystko wymieszać.
Kłaść dużą łyżką farsz, na liście kapusty i zawijać gołąbki. Boki wepchnąć w środki gołąbka.
Gołąbki układać w dużym garnku. Na dno ułożyć odkrojone części liści i uszkodzone.
Całość w garnku zalać ok.1,5 l.rosołu z przecierem pomidorowym.Na górę poukładać liście z kapusty,przykryć garnek i piec w piekarniku ok.2 godz.
Na tym rosole zrobić sos pomidorowy. Gołąbki przed podaniem, można przysmażyć na patelni. Albo podgrzać w mikrofalówce, czy ponownie zapiec w piekarniku. Podawać z sosem pomidorowym, albo keczupem.
Można też zrobić z kapusty włoskiej, ale krócej dusić, bo liście delikatne.