Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiła je moja babcia, mama i ja teraz. Na pewno kiedyś i córka z synową będą robiły. Robię rzadko, ale jak już to bardzo dużo. Zbliża się Wszystkich Świętych, to jak co roku, będę je robić. Polecam przepis.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Kapustę gotować w dużym garnku. Co jakiś czas zdejmować ugotowane liście.Odkroić części twarde I odkładać. Można to zrobić dzień wcześniej.
Ryż ugotować i ostudzić.Mięso podsmażyć,oraz cebulę.Też przestudzić.
W misce rozmącić jajka,dodać ryż,mięso,cebulę,przyprawy.Wszystko wymieszać.
Kłaść dużą łyżką farsz, na liście kapusty i zawijać gołąbki. Boki wepchnąć w środki gołąbka.
Gołąbki układać w dużym garnku. Na dno ułożyć odkrojone części liści i uszkodzone.
Całość w garnku zalać ok.1,5 l.rosołu z przecierem pomidorowym.Na górę poukładać liście z kapusty,przykryć garnek i piec w piekarniku ok.2 godz.
Na tym rosole zrobić sos pomidorowy. Gołąbki przed podaniem, można przysmażyć na patelni. Albo podgrzać w mikrofalówce, czy ponownie zapiec w piekarniku. Podawać z sosem pomidorowym, albo keczupem.
Można też zrobić z kapusty włoskiej, ale krócej dusić, bo liście delikatne.