Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gołąbki z ryżem. Prosty sprawdzony przepis , który zawsze idealnie się sprawdza na obiad. Świetny też dla osób na diecie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 50
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3593
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 50
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3593
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Składniki
Z kapusty wycinam głąb. Chwilę gotuję tak , aby liście dobrze odchodziły. Studzę i oddzielam liście wycinając twarde części.
Mięso wkładam do miski , dodaję ryż z woreczka , sól , pieprz,,paprykę , odrobinę zimnej wody i wszystko dokładnie mieszam.
Koperek siekam drobno. Na dno garnka wkładam parę liści od kapusty. Posypuję odrobiną wegety , kopru i dodaję trochę przecieru. Mięso zawijam w liście od kapusty i układam w garnku . Na każdą warstwę gołąbków daję trochę wegety , kopru i przecieru.Na wierzch układam resztę liści które mi zostały i posypuję resztą kopru.Wszystko zalewam wodą trochę nad liście i gotuję na wolnym ogniu ok.40 minut.