Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka takich dań, a gołąbki są jednym z nich, bez których nie wyobrażam sobie świątecznego stołu. W każdej wersji smakują wybornie, jednak te, klasyczne faworyzuję. Oczywiście do tego jak najbardziej sos pomidorowy. Taki rodem z PRL-u, nie na maśle, a na margarynie. Śmiem twierdzić, że na margarynie zdecydowanie lepiej wypada, smakowo.Właśnie dzisiaj zapraszam Was na takie gołąbki.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 166
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1745
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4439
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 166
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1745
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4439
Składniki
Z kapusty usuwamy uszkodzone liście. Nie wyrzucamy, myjemy i odkładamy. Następnie wycinamy głąb i lekko sparzamy we wrzątku. Liście zdejmujemy, studzimy i usuwamy zgrubiałą część. Ryż gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy i studzimy. Cebulę siekamy i szklimy na rozgrzanej oliwie. Mięso mieszamy z ryżem, koperkiem i cebulą. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy liść układamy farsz. Zawijamy gołąbki. Brytfankę wyściełamy uszkodzonymi liśćmi, na nich układamy gołąbki i zalewamy bulionem. Całość zakrywamy uszkodzonymi liśćmi i pieczemy (pod przykryciem) 40 min w temperaturze 180°C.