Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3563
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4395
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74589
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3563
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4395
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74589
Składniki
kapuste sparzyc ,zdjąć liśćie i przygotowac do zawijania
mięso zemleć,dodac podgotowany ryż,majeranek,sól ,pieprz,drobno posiekany czosnek i dobrze wymieszać
wszystkie warzywa obrac i pokroić w plasterki,pieczrki również pokroić
przygotowany farsz nakładac na liscie kapusty,zawijać i spiąć wykałaczką
gołąbki zrumienic na rozgranym oleju
dno garnka wyłozyc liśćmi kapusty,rozkruszyc 1 kostkę,listek i ziele,dodac równiez troche pokrojonych warzyw,na to układac gołąbki,potem znów warzywa
wszystko podlac wodą,przykryc i dusić na wolnym ogniu do miekkości
sporządzic sos z maki,koncentratu i smietany,mozna dodac maggi, mozna dodać małą łyzeczke cukru do sosu jesli jest zbyt kwasny
sosem zalac gołąbki w garnku i jeszcze dusić okolo 10 min,uważac zeby nie przypalic ,na koniec posypac natką
czasami do gołąbków robie sos śmietanowy i tez jest bardzo dobry