Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 14134
Dodano: 28.11.2009
Odsłon: 35836
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
kapuste sparzyc ,zdjąć liśćie i przygotowac do zawijania
mięso zemleć,dodac podgotowany ryż,majeranek,sól ,pieprz,drobno posiekany czosnek i dobrze wymieszać
wszystkie warzywa obrac i pokroić w plasterki,pieczrki również pokroić
przygotowany farsz nakładac na liscie kapusty,zawijać i spiąć wykałaczką
gołąbki zrumienic na rozgranym oleju
dno garnka wyłozyc liśćmi kapusty,rozkruszyc 1 kostkę,listek i ziele,dodac równiez troche pokrojonych warzyw,na to układac gołąbki,potem znów warzywa
wszystko podlac wodą,przykryc i dusić na wolnym ogniu do miekkości
sporządzic sos z maki,koncentratu i smietany,mozna dodac maggi, mozna dodać małą łyzeczke cukru do sosu jesli jest zbyt kwasny
sosem zalac gołąbki w garnku i jeszcze dusić okolo 10 min,uważac zeby nie przypalic ,na koniec posypac natką
czasami do gołąbków robie sos śmietanowy i tez jest bardzo dobry
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Jagoda50 26 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Pewnie ,że mozna bo ja nie mam komu gotować a dla samej siebie jakos nie mam chęci.54 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 26 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
czy można zapisać się do Ciebie na obiady?54 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 16 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
o padre! moje ukochane golabki :) przepis mniej wiecej taki sam z jakiego ja korzystam, ja dodaje w proporcji troszke mniej kaszy jeczmiennej niz ryzu, wiec te golabki rowniez beda rewelacjyjne :)50 Kto głosował? | Odpowiedz

usiala 28 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
mniammm jak pysznie i pięknie podane gołąbki :) pozdrawiam53 Kto głosował? | Odpowiedz

lasuch-09 28 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Na pewno smakują, bo wyglądają rewelacyjnie!53 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 28 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
pani jagodo obiadki serwowane w pani wykonaniu to rewelacja ,pozdrawiam.........52 Kto głosował? | Odpowiedz