Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ULUBIONE DANIE MOICH DOMOWNIKÓW
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1465
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1465
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Składniki
Wyciąć głąby,kapustę sparzyć w osolonej wodzię ,delikatnie zdejmując liście
Mięso wymieszać z ryżem ,dodać jajko ,ja zawsze ścieram do farszu na drobnej tarce 1 marchewkę ,ścieram też kawałek selera ,dodaję drobno pokrojoną cebulę ,oraz trochę sparzonej bardzo drobno pokrojonej kapusty , 3 łyżki oliwy ,sól , pieprz ,wegeta .
Następnie zawijam przygotowane mięso w kapustę , obsmażam na patelni ,przekladam do szerokiego garnka wyłożonego liśćmi kapusty ,
Na pozostaly tłuszcz wlewam trochę wody ,dodaję koncentrat pomidorowy ,kostkę wołową knorr,wegeta ,listek ,ziele , trochę podgotuję ,następnie wlewam do garnka ,do gołąbków gotuję na malym ogniu ,około 40 minut .