Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ULUBIONE DANIE MOICH DOMOWNIKÓW
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7916
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7916
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
Składniki
Wyciąć głąby,kapustę sparzyć w osolonej wodzię ,delikatnie zdejmując liście
Mięso wymieszać z ryżem ,dodać jajko ,ja zawsze ścieram do farszu na drobnej tarce 1 marchewkę ,ścieram też kawałek selera ,dodaję drobno pokrojoną cebulę ,oraz trochę sparzonej bardzo drobno pokrojonej kapusty , 3 łyżki oliwy ,sól , pieprz ,wegeta .
Następnie zawijam przygotowane mięso w kapustę , obsmażam na patelni ,przekladam do szerokiego garnka wyłożonego liśćmi kapusty ,
Na pozostaly tłuszcz wlewam trochę wody ,dodaję koncentrat pomidorowy ,kostkę wołową knorr,wegeta ,listek ,ziele , trochę podgotuję ,następnie wlewam do garnka ,do gołąbków gotuję na malym ogniu ,około 40 minut .