Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ULUBIONE DANIE MOICH DOMOWNIKÓW
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6994
Polecam.
Odsłon: 141
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5335
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2527
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6994
Polecam.
Odsłon: 141
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5335
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2527
Składniki
Wyciąć głąby,kapustę sparzyć w osolonej wodzię ,delikatnie zdejmując liście
Mięso wymieszać z ryżem ,dodać jajko ,ja zawsze ścieram do farszu na drobnej tarce 1 marchewkę ,ścieram też kawałek selera ,dodaję drobno pokrojoną cebulę ,oraz trochę sparzonej bardzo drobno pokrojonej kapusty , 3 łyżki oliwy ,sól , pieprz ,wegeta .
Następnie zawijam przygotowane mięso w kapustę , obsmażam na patelni ,przekladam do szerokiego garnka wyłożonego liśćmi kapusty ,
Na pozostaly tłuszcz wlewam trochę wody ,dodaję koncentrat pomidorowy ,kostkę wołową knorr,wegeta ,listek ,ziele , trochę podgotuję ,następnie wlewam do garnka ,do gołąbków gotuję na malym ogniu ,około 40 minut .