Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ULUBIONE DANIE MOICH DOMOWNIKÓW
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Wyciąć głąby,kapustę sparzyć w osolonej wodzię ,delikatnie zdejmując liście
Mięso wymieszać z ryżem ,dodać jajko ,ja zawsze ścieram do farszu na drobnej tarce 1 marchewkę ,ścieram też kawałek selera ,dodaję drobno pokrojoną cebulę ,oraz trochę sparzonej bardzo drobno pokrojonej kapusty , 3 łyżki oliwy ,sól , pieprz ,wegeta .
Następnie zawijam przygotowane mięso w kapustę , obsmażam na patelni ,przekladam do szerokiego garnka wyłożonego liśćmi kapusty ,
Na pozostaly tłuszcz wlewam trochę wody ,dodaję koncentrat pomidorowy ,kostkę wołową knorr,wegeta ,listek ,ziele , trochę podgotuję ,następnie wlewam do garnka ,do gołąbków gotuję na malym ogniu ,około 40 minut .