Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4496
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424211
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4496
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424211
Składniki
Z kapusty wykroić głąba i gotować w lekko osolonej wodzie (jeżeli kapusta jest młoda, to od momentu zawrzenia ok. 5 minut ,a potem tylko parzyć, inaczej liście poprzerywają się). Ryż gotować 5 minut krócej niż w przepisie.na opakowaniu. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, solą, pieprzem i usmażoną wcześniej cebulą.
Zwinąć gołąbki. Jeżeli liść kapusty ma duże zgrubienie to należy je ściąć aby nie było problemu z zawijaniem gołąbka. Gołąbki włożyć do garnka i poukładać na podstawku. Wlać trochę wody i gotować pod przykryciem do miękkości. Podawać z sosem pomidorowym.