Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 97
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40214
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3348
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 711
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 97
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40214
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3348
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 711
Składniki
Z kapusty wykroić głąba i gotować w lekko osolonej wodzie (jeżeli kapusta jest młoda, to od momentu zawrzenia ok. 5 minut ,a potem tylko parzyć, inaczej liście poprzerywają się). Ryż gotować 5 minut krócej niż w przepisie.na opakowaniu. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, solą, pieprzem i usmażoną wcześniej cebulą.
Zwinąć gołąbki. Jeżeli liść kapusty ma duże zgrubienie to należy je ściąć aby nie było problemu z zawijaniem gołąbka. Gołąbki włożyć do garnka i poukładać na podstawku. Wlać trochę wody i gotować pod przykryciem do miękkości. Podawać z sosem pomidorowym.