Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Standardowe, dobre gołąbki
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11672
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 562
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11672
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 562
Składniki
Z kapusty wykroić głąba i gotować w lekko osolonej wodzie (jeżeli kapusta jest młoda, to od momentu zawrzenia ok. 5 minut ,a potem tylko parzyć, inaczej liście poprzerywają się). Ryż gotować 5 minut krócej niż w przepisie.na opakowaniu. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, solą, pieprzem i usmażoną wcześniej cebulą.
Zwinąć gołąbki. Jeżeli liść kapusty ma duże zgrubienie to należy je ściąć aby nie było problemu z zawijaniem gołąbka. Gołąbki włożyć do garnka i poukładać na podstawku. Wlać trochę wody i gotować pod przykryciem do miękkości. Podawać z sosem pomidorowym.