Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3447
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1163
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4169
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 350
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3447
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1163
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4169
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 350
Składniki
Z kapusty wykroić głąba i gotować w lekko osolonej wodzie (jeżeli kapusta jest młoda, to od momentu zawrzenia ok. 5 minut ,a potem tylko parzyć, inaczej liście poprzerywają się). Ryż gotować 5 minut krócej niż w przepisie.na opakowaniu. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, solą, pieprzem i usmażoną wcześniej cebulą.
Zwinąć gołąbki. Jeżeli liść kapusty ma duże zgrubienie to należy je ściąć aby nie było problemu z zawijaniem gołąbka. Gołąbki włożyć do garnka i poukładać na podstawku. Wlać trochę wody i gotować pod przykryciem do miękkości. Podawać z sosem pomidorowym.