Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki z grzybami i nie tylko
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 296
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14990
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2963
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 296
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14990
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2963
Składniki
grzyby wyciągamy z wody i smażymy z cebulą i z boczkiem-koło 20 minut. gdy przestygnie dodajemy mięso, ryż ,sól , pieprz i zawijamy w ugotowane wcześniej liście. gołąbki wkładamy do naczynia żaroodpornego , zalewamy wodą pozostałą po grzybach, na wierzch układamy plastry pomidorów i pieczemy pod przykryciem . 15 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrycie.