Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, niczym duże kotlety mielone. Gołąbki nie wymagają tyle czasu przygotowania co tradycyjne, ale smakują podobnie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 269
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 269
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Kapustę poszatkować,posolić i odstawić żeby puściła sok.Cebulę pokroić i podsmażyć.Ugotować ryż i odcedzić. Do większej miski wbić jajka,rozmieszać. Dodać surowe mięso,odciśniętą kapustę,surowy grysik,ugotowany ryż. Wszystko przyprawić,solą,pieprzem,vegettą,papryką.Można dodać posiekaną natkę pietruszki.Wszystko wymieszać,jak będzie rzadkie to można dodać bułki tartej.Formować większe kotlety,obtaczać w bułce tartej i odkładać.
Obsmażyć na oleju z obu stron I przełożyć na blaszkę.
Zalać sosem pomidorowym.
Przykryć folią aluminiową i piec 1 godz.w 180*.
Przełożyć na półmisek gotowe gołąbki.Podawać polane sosem pomidorowym albo grzybowym.