Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, niczym duże kotlety mielone. Gołąbki nie wymagają tyle czasu przygotowania co tradycyjne, ale smakują podobnie.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 87
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 87
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Składniki
Kapustę poszatkować,posolić i odstawić żeby puściła sok.Cebulę pokroić i podsmażyć.Ugotować ryż i odcedzić. Do większej miski wbić jajka,rozmieszać. Dodać surowe mięso,odciśniętą kapustę,surowy grysik,ugotowany ryż. Wszystko przyprawić,solą,pieprzem,vegettą,papryką.Można dodać posiekaną natkę pietruszki.Wszystko wymieszać,jak będzie rzadkie to można dodać bułki tartej.Formować większe kotlety,obtaczać w bułce tartej i odkładać.
Obsmażyć na oleju z obu stron I przełożyć na blaszkę.
Zalać sosem pomidorowym.
Przykryć folią aluminiową i piec 1 godz.w 180*.
Przełożyć na półmisek gotowe gołąbki.Podawać polane sosem pomidorowym albo grzybowym.