Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, niczym duże kotlety mielone. Gołąbki nie wymagają tyle czasu przygotowania co tradycyjne, ale smakują podobnie.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 255
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 255
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Składniki
Kapustę poszatkować,posolić i odstawić żeby puściła sok.Cebulę pokroić i podsmażyć.Ugotować ryż i odcedzić. Do większej miski wbić jajka,rozmieszać. Dodać surowe mięso,odciśniętą kapustę,surowy grysik,ugotowany ryż. Wszystko przyprawić,solą,pieprzem,vegettą,papryką.Można dodać posiekaną natkę pietruszki.Wszystko wymieszać,jak będzie rzadkie to można dodać bułki tartej.Formować większe kotlety,obtaczać w bułce tartej i odkładać.
Obsmażyć na oleju z obu stron I przełożyć na blaszkę.
Zalać sosem pomidorowym.
Przykryć folią aluminiową i piec 1 godz.w 180*.
Przełożyć na półmisek gotowe gołąbki.Podawać polane sosem pomidorowym albo grzybowym.