Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana klasycznych gołąbków
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 158
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 78
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2154
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 142
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 158
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 78
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2154
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 142
Składniki
Kapustę drobno kroimy lub ścieramy na tarce do szatkowania.
Cebulkę kroimy na drobną kostkę i szklimy na patelni.
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy masę, formujemy okrągłe kotlety. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy. Gotowe kotlety przekładamy do garnka.
W wodzie rozpuszczamy kostki rosołowe i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotowym wywarem zalewamy kotlety i dusimy około 50 minut.
WSKAZÓWKI Pamiętajmy aby mieszać co jakiś czas nasze gołąbki i dusić na małym ogniu aby się nie przypaliły. Gołąbki przygotowane w takiej formie można podawać z ziemniakami lub chlebem.