Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana klasycznych gołąbków
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8986
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6367
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8986
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6367
Składniki
Kapustę drobno kroimy lub ścieramy na tarce do szatkowania.
Cebulkę kroimy na drobną kostkę i szklimy na patelni.
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy masę, formujemy okrągłe kotlety. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy. Gotowe kotlety przekładamy do garnka.
W wodzie rozpuszczamy kostki rosołowe i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotowym wywarem zalewamy kotlety i dusimy około 50 minut.
WSKAZÓWKI Pamiętajmy aby mieszać co jakiś czas nasze gołąbki i dusić na małym ogniu aby się nie przypaliły. Gołąbki przygotowane w takiej formie można podawać z ziemniakami lub chlebem.