Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana klasycznych gołąbków
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Kapustę drobno kroimy lub ścieramy na tarce do szatkowania.
Cebulkę kroimy na drobną kostkę i szklimy na patelni.
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy masę, formujemy okrągłe kotlety. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy. Gotowe kotlety przekładamy do garnka.
W wodzie rozpuszczamy kostki rosołowe i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotowym wywarem zalewamy kotlety i dusimy około 50 minut.
WSKAZÓWKI Pamiętajmy aby mieszać co jakiś czas nasze gołąbki i dusić na małym ogniu aby się nie przypaliły. Gołąbki przygotowane w takiej formie można podawać z ziemniakami lub chlebem.