Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana klasycznych gołąbków
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 137
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40283
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4275
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 763
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 137
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40283
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4275
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 763
Składniki
Kapustę drobno kroimy lub ścieramy na tarce do szatkowania.
Cebulkę kroimy na drobną kostkę i szklimy na patelni.
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy masę, formujemy okrągłe kotlety. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy. Gotowe kotlety przekładamy do garnka.
W wodzie rozpuszczamy kostki rosołowe i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotowym wywarem zalewamy kotlety i dusimy około 50 minut.
WSKAZÓWKI Pamiętajmy aby mieszać co jakiś czas nasze gołąbki i dusić na małym ogniu aby się nie przypaliły. Gołąbki przygotowane w takiej formie można podawać z ziemniakami lub chlebem.