Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracy nie ma tyle co z gołąbkami zawijanymi w liście kapusty.Smakowo nie różnią się aż tak bardzo.Wyszły bardzo smaczne. Serdecznie polecam:)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231975
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5060
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231975
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5060
Składniki
Kapustę drobno pokroić i posolić łyżeczką soli.Wymieszać i odstawić na 2o min. Po tym czasie odcisnąć z wody i dać do miski.
Kaszę oraz ryż gotować przez pół godz. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Pierś zmielić. Do miski dodać kaszę,ryż,cebulę,jajka,bułkę tartą oraz zmielone mięso. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Formować małe kotleciki ,obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz.Usmażyć z dwóch stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i dać do nagrzanego piekarnika do 150st.góra-dół,podpiec przez 20min. Można zalać sosem pomidorowym i zapiec.Ja polałam sosem na talerzu przed podaniem na stół.
Smacznego życzę!