Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 272

Dodano:

Odsłon: 3350

Gołąbki, przygotowane jako kotlety mielone z ryżem i kapustą. Jest to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków

Składniki

  • 500g mięsa mielonego
  • 1 torebka ryżu
  • Przecier pomidorowy
  • Pieprz sól Vegeta
  • Pół główki lub ćwiartkę kapusty białej
  • 400 ml wody letniej
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki bez zawijania

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy gotujemy do miękkości w między czasie gotujemy później torebkę ryżu . Studzimy ryż i kapustę, dodajemy mięso i przyprawy doprawiamy do smaku . Formujemy kotleciki i obsmażamy na oleju. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Woda z przecierem gotujemy 2 minuty do zgęstnienia. Zalewamy gołąbki przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni na pół godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń