Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ubrane gołąbki . Lecz smakowo takie same jak tradycyjne .
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 62
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 48
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 187
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 62
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 48
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 187
Składniki
Ryż gotujemy około 10 minut ( tak żeby w po przegryzieniu był lekko twardy ) . Mięso myjemy i mielimy , pieczarki obieramy i kroimy w pół plasterki , cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle razem z pieczarkami . Kapustę kroimy drobno następnie sparzymy wrzątkiem lub lekko przegotowujemy .
Wszystko przekładamy do miski dodajemy jajko , bułkę tarta i wyrabiamy na jednolitą masę na sam koniec doprawiamy do smaku przyprawami . Formujemy klopsy ( u mnie po 100 g każdy) i obsmażamy delikatnie z każdej strony na małej ilości oleju .
Sos pomidorowy - bulion przekładamy do garnka dolewamy passate i przecier pomidorowy zagotujemy następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę i przyprawy . Do gotowego sosu przekładamy usmażone gołąbki .
Dusimy około 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 °C lub na małym ogniu .