Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ubrane gołąbki . Lecz smakowo takie same jak tradycyjne .
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 211
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 595
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 211
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 595
Składniki
Ryż gotujemy około 10 minut ( tak żeby w po przegryzieniu był lekko twardy ) . Mięso myjemy i mielimy , pieczarki obieramy i kroimy w pół plasterki , cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle razem z pieczarkami . Kapustę kroimy drobno następnie sparzymy wrzątkiem lub lekko przegotowujemy .
Wszystko przekładamy do miski dodajemy jajko , bułkę tarta i wyrabiamy na jednolitą masę na sam koniec doprawiamy do smaku przyprawami . Formujemy klopsy ( u mnie po 100 g każdy) i obsmażamy delikatnie z każdej strony na małej ilości oleju .
Sos pomidorowy - bulion przekładamy do garnka dolewamy passate i przecier pomidorowy zagotujemy następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę i przyprawy . Do gotowego sosu przekładamy usmażone gołąbki .
Dusimy około 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 °C lub na małym ogniu .