Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Składniki
- Ryż gotujemy na półmiękko. - Kapustę drobno kroimy lub ścieramy na tarce. - Solimy wygniatamy i odstawiamy na ok. 15 minut. - Odciskamy z nadmiaru wody. - Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. - Do miski z kapustą dodajemy ryż, mięso mielone, cebulę czosnek, kaszę mannę, jajko oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek. - Mieszamy i formujemy gołąbki na kształt kotletów. - Smażymy z obydwu stron.Podsmażone gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewam przetartymi pomidorami . - posypuje pietruszką i przykrywamy. - wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni bez termoobiegu na ok. 45 minut.