Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 76
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1006
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 76
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1006
Składniki
- Ryż gotujemy na półmiękko. - Kapustę drobno kroimy lub ścieramy na tarce. - Solimy wygniatamy i odstawiamy na ok. 15 minut. - Odciskamy z nadmiaru wody. - Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. - Do miski z kapustą dodajemy ryż, mięso mielone, cebulę czosnek, kaszę mannę, jajko oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek. - Mieszamy i formujemy gołąbki na kształt kotletów. - Smażymy z obydwu stron.Podsmażone gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewam przetartymi pomidorami . - posypuje pietruszką i przykrywamy. - wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni bez termoobiegu na ok. 45 minut.