Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki

Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 8897

Dodano:

Odsłon: 2456

Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki

Składniki

  • mięso mielone 0,5 kg
  • Kapusta świeża 0,5 kg
  • Ryż 100 g
  • 3 łyżki kaszy manny
  • jajko
  • Cebula biała
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • przetarte pomidory w kartonie
  • natka pietruszki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. - Ryż gotujemy na półmiękko.

    - Kapustę drobno kroimy lub ścieramy na tarce.


    - Solimy wygniatamy i odstawiamy na ok. 15 minut.
    - Odciskamy z nadmiaru wody.

    - Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.

    - Do miski z kapustą dodajemy ryż, mięso mielone, cebulę czosnek, kaszę mannę, jajko oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek.

    - Mieszamy i formujemy gołąbki na kształt kotletów.

    - Smażymy z obydwu stron.Podsmażone gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewam przetartymi pomidorami .

    - posypuje pietruszką i przykrywamy.

    - wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni bez termoobiegu na ok. 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 lutego 2018 Robimy czasem takie, gdy lenistwo nas dopadnie i nie chce się w kapustę zawijać hehehe.
Tak, czy inaczej smak prawie taki sam, a wszystko zostaje zjedzone.
Był z tym problem znany chyba każdemu, gdy dzieciaki były małe, liście zawsze lądowały z boku talerza xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń