Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki z młodej kapusty. Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem , smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam
garnek, nóż, miska, patelnia, łyżka,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 775
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 775
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb, wiadomo jak młoda kapusta to głąb jest nie wielki. W garnku zagotować wodę ( garnek wielkości by cała kapusta się zmieściła). Do wrzącej wody włożyć kapustę na ok. 8 minut, po czym wyjąć zdjąć wierzchnie liście , które już zmiękły. Pozostałą kapustę ponownie włożyć do wrzątku , czynność zdejmowania liści powtórzyć. Z liści ściąć zgrubienia głównego nerwu. Kapusta jest młoda to nerwy nie są duże. Farsz; Ryż ugotować na pół twardo, cebulę obrać drobno pokroić i podsmażyć do zeszklenia na łyżce oleju. Ugotowany ryż i usmażoną, przestudzoną cebulę dodać do mięsa, dodać jajka, przyprawy oraz opcjonalnie nie koniecznie drobno pokrojone podsmażone pieczarki i dokładnie wymieszać , wyrobić masę. Przygotowaną masę nakładać na liściach kapusty i formować gołąbki. Aby gołąbki się nie rozwiały należy najpierw boki kapusty złożyć do środka , a następnie zwinąć - zrolować . Rada; Tak przygotowane gołąbki możemy przygotować w sosie pomidorowym , możemy je ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i zapiec do zrumienienia w piekarniku lub ułożyć na sicie w garnku, wlać szklankę wody lub bulionu, podusić do miękkości i podać polane ketchupem. Smacznego
Kapustę wkładamy do wrzątku.
Zwijanie gołąbków.