Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inaczej bo dopiekane w piekarniku, opłaca się wypróbować, polecam.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Składniki
► Do garnka z wodą wkładamy główkę kapusty i gotujemy przez około 10 minut. / studzimy /. Z każdego liścia " ściąć " rdzenie ( grubsze " nerwy " ). Kilka liści odłożyć na pózniej. ► Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do mięsa dodajemy uprzednio podsmażoną cebulę i ugotowany ryż ( ryż gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie ) / dokładnie mieszamy /. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i na każdy liść nakładamy powstałą masę / zawijamy /. ► Na dno dużej bratfanny kładziemy osolone, popieprzone i popaprykowane żeberka wieprzowe i na nich warstwami układamy gołąbki. Bratfanne przykrywamy pokrywą i wkładamy do piekarnika na około 60 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /.