Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inaczej bo dopiekane w piekarniku, opłaca się wypróbować, polecam.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 423
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 207
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 124
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 85
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2727
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 423
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 207
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 124
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 85
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2727
Składniki
► Do garnka z wodą wkładamy główkę kapusty i gotujemy przez około 10 minut. / studzimy /. Z każdego liścia " ściąć " rdzenie ( grubsze " nerwy " ). Kilka liści odłożyć na pózniej. ► Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do mięsa dodajemy uprzednio podsmażoną cebulę i ugotowany ryż ( ryż gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie ) / dokładnie mieszamy /. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i na każdy liść nakładamy powstałą masę / zawijamy /. ► Na dno dużej bratfanny kładziemy osolone, popieprzone i popaprykowane żeberka wieprzowe i na nich warstwami układamy gołąbki. Bratfanne przykrywamy pokrywą i wkładamy do piekarnika na około 60 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /.