Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak robię gołąbki to zawsze więcej , wtedy zamrażam i gdy przyjdzie ochota wyjmuję , podsmażam i danie gotowe. Polecam
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21587
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 288
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21587
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 288
Składniki
Z kapusty zdjąć brzydkie liście, wyciąć głąb, przełożyć do dużego garnka, zalać wodą i zagotować. Co jakiś czas zdejmować z kapusty miękkie, zblanszowane wierzchnie liście i tak do ostatnich liści. Liście wystudzić. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić, wystudzić. Mięso przełożyć do miski, do mięsa dodać pokrojoną w kostkę , podsmażoną na oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ugotowany, wystudzony ryż, jajka oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Z zaparzonych liści ściąć grube nerwy, na każdym liściu ułożyć porcję masy mięsno-ryżowej , zwijać gołąbki. Najpierw boki do środka, następnie zwijać jak roladę. Gołąbki ułożyć ciasno jeden obok drugiego w dużym garnku zalać je wodą z gotowania kapusty i dusić do prawie do miękkości pod przykryciem. Gołąbki wyjąć z garnka, a następnie ile potrzebujemy wkładamy na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony. Podajemy polane ketchupem. Smacznego
Gołąbki gotowe do podsmażania.
Gołąbki gotowe do spożycia.