Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak robię gołąbki to zawsze więcej , wtedy zamrażam i gdy przyjdzie ochota wyjmuję , podsmażam i danie gotowe. Polecam
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12262
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12262
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Składniki
Z kapusty zdjąć brzydkie liście, wyciąć głąb, przełożyć do dużego garnka, zalać wodą i zagotować. Co jakiś czas zdejmować z kapusty miękkie, zblanszowane wierzchnie liście i tak do ostatnich liści. Liście wystudzić. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić, wystudzić. Mięso przełożyć do miski, do mięsa dodać pokrojoną w kostkę , podsmażoną na oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ugotowany, wystudzony ryż, jajka oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Z zaparzonych liści ściąć grube nerwy, na każdym liściu ułożyć porcję masy mięsno-ryżowej , zwijać gołąbki. Najpierw boki do środka, następnie zwijać jak roladę. Gołąbki ułożyć ciasno jeden obok drugiego w dużym garnku zalać je wodą z gotowania kapusty i dusić do prawie do miękkości pod przykryciem. Gołąbki wyjąć z garnka, a następnie ile potrzebujemy wkładamy na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony. Podajemy polane ketchupem. Smacznego
Gołąbki gotowe do podsmażania.
Gołąbki gotowe do spożycia.