Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak robię gołąbki to zawsze więcej , wtedy zamrażam i gdy przyjdzie ochota wyjmuję , podsmażam i danie gotowe. Polecam
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1123
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1123
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Składniki
Z kapusty zdjąć brzydkie liście, wyciąć głąb, przełożyć do dużego garnka, zalać wodą i zagotować. Co jakiś czas zdejmować z kapusty miękkie, zblanszowane wierzchnie liście i tak do ostatnich liści. Liście wystudzić. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić, wystudzić. Mięso przełożyć do miski, do mięsa dodać pokrojoną w kostkę , podsmażoną na oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ugotowany, wystudzony ryż, jajka oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Z zaparzonych liści ściąć grube nerwy, na każdym liściu ułożyć porcję masy mięsno-ryżowej , zwijać gołąbki. Najpierw boki do środka, następnie zwijać jak roladę. Gołąbki ułożyć ciasno jeden obok drugiego w dużym garnku zalać je wodą z gotowania kapusty i dusić do prawie do miękkości pod przykryciem. Gołąbki wyjąć z garnka, a następnie ile potrzebujemy wkładamy na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony. Podajemy polane ketchupem. Smacznego
Gołąbki gotowe do podsmażania.
Gołąbki gotowe do spożycia.