Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy obiad jednodaniowy, z dodatkiem ziemniaczkow lub bez zadnego dodatku. Zdrowe i bardzo pozywne, chociaz nieco pracochlonne, ale potemmmmmmmm
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24918
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 128
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 86
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 551
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24918
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 128
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 86
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 551
Składniki
Z kapusty wykrawamy glab i tak przygotowana gotujemy okolo 20 minut. Ja w polowie gotowania przewrocilam kapuste.
Gotujemy 1 woreczek ryzu al dente, przelewamy na durszlaku zimna woda i odcedzamy. Na patelni smazymy cebulke na zloto, studzimy i dodajemy do ryzu. Dodajemy mieso i jajko oraz przyprawy i ziola. Mieszamy dokladnie.
Wczesniej ugotowana kapuste studzimy i rozdzielamy. Ja zawsze, aby przyspieszyc ten proces, plucze ugotowana kapuste w zimnej wodzie i rozdzielam liscie.
W tak przygotowane liscie kapusty, nakladamy farsz i formujemy golabki, ktore umieszczamy w gesiarce, podlewamy woda, dodatkowo posypujemy Kucharkiem, dodajemy olej i dusimy pod pokrywa w piekarniku okolo 1 godzinki.
Na wodzie spod golabkow przygotowujemy sos pomidorowy, dodajac do niej po prostu koncentrat pomidorowy i troche Maggi. Zageszczamy maka rozrobiona z woda. Gotujemy jeszcze 3 minutki . no, nareszcie gotowe!!