Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy obiad jednodaniowy, z dodatkiem ziemniaczkow lub bez zadnego dodatku. Zdrowe i bardzo pozywne, chociaz nieco pracochlonne, ale potemmmmmmmm
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21448
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 51
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 120
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21448
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 51
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 120
Składniki
Z kapusty wykrawamy glab i tak przygotowana gotujemy okolo 20 minut. Ja w polowie gotowania przewrocilam kapuste.
Gotujemy 1 woreczek ryzu al dente, przelewamy na durszlaku zimna woda i odcedzamy. Na patelni smazymy cebulke na zloto, studzimy i dodajemy do ryzu. Dodajemy mieso i jajko oraz przyprawy i ziola. Mieszamy dokladnie.
Wczesniej ugotowana kapuste studzimy i rozdzielamy. Ja zawsze, aby przyspieszyc ten proces, plucze ugotowana kapuste w zimnej wodzie i rozdzielam liscie.
W tak przygotowane liscie kapusty, nakladamy farsz i formujemy golabki, ktore umieszczamy w gesiarce, podlewamy woda, dodatkowo posypujemy Kucharkiem, dodajemy olej i dusimy pod pokrywa w piekarniku okolo 1 godzinki.
Na wodzie spod golabkow przygotowujemy sos pomidorowy, dodajac do niej po prostu koncentrat pomidorowy i troche Maggi. Zageszczamy maka rozrobiona z woda. Gotujemy jeszcze 3 minutki . no, nareszcie gotowe!!