Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki ryżowe w liściach winogron - dolmadakia gialantzi"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3199
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 178
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3199
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 178
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Składniki
<strong> Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>
Liście winogronowe zanurz we wrzątku na 3 minuty. Osącz. Cebule posiekaj, cukinie zetrzyj na tarce, podsmaż na oleju. Osącz. Miętę i natkę posiekaj.
Ryż wymieszaj z warzywami i ziołami, przypraw. Po łyżce farszu ułóż na każdym liściu, zwiń. Dno rondla wyłóż pozostałymi liśćmi winogron, ciasno ułóż gołąbki. Zalej bulionem i sokiem z cytryny, przykryj liśćmi (gołąbki możesz też obciążyć małą pokrywką). Gotuj 25-30 min. Podaj z sosem serowym.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie