Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gołąbki, w sam raz na lato. :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10464
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4417
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423974
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10464
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4417
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423974
Składniki
Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, ugotować w osolonej wodzie.
Mielone przyprawić, wymieszać z jajkiem, ryżem i namoczoną bułką.
Oddzielać z kapusty poszczególne liście, ścinać głąb z łodygi, aby liście były bardziej elastyczne, nadziewać mięsnym farszem. Zwijać ciasno, jeśli trzeba, związać bawełnianą białą nitką.
Tak przygotowane gołąbki obsmażać na oleju, by sie lekko zrumieniły. Następnie umieścić w duzym garnku, podlać troszkę wody (ok 0,5 szklanki) i gotować aż mięso się ugotuje.
Dodać przecier, lekko rozrobiony wodą, pogotować.
Wyjąć gołąbki z garnka. Sos zaklepać śmietaną wymieszaną z mąką, doprawić do smaku odrobiną cukru i soli. Ponownie włożyć gołąbki do sosu i dusić razem, aby się "przegryzło".
Podawać z kartofelkami albo samodzielnie (w końcu jest tam juz ryż...). Smacznego! :)