Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane i lubiane mielone zawinięte w kapustę czyli popularne gołąbki. Podawane z sosem pomidorowym bądź też bez niego w zależności od gustu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37933
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37933
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Do wysokiego garnka wlewamy wodę i gotujemy. Z kapusty usuwamy brzydkie liście a następnie wykrawamy głąba. Gotujemy ok 8 min aż liście zaczną delikatnie odchodzić od kapusty. Odrywamy liście wkładając do zimnej wody z lodem w tym czasie przygotowujemy farsz.
Do miski dodajemy mielone, nieugotowany ryż, słodką paprykę, startą cebulkę oraz sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy jajko oraz bułkę tartą wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotlety które zawiniemy w kapuście.
Do każdego liścia wkładamy mielone. Następnie kotlecika przykrywamy od dołu, z boków i zawijamy do góry. Tak przygotowane gołąbki przekładamy do garnka którego spód wykładamy liśćmi kapusty. Ciasno układając gołąbki zalewamy je bulionem. Następnie gotujemy ok 45 minut do miękkości kapusty. Po tym odlewamy trochę wywaru do miseczki dodajemy mąkę oraz przecier i całość przelewamy do gołąbków gotując jeszcze 10-15 minut.