Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane i lubiane mielone zawinięte w kapustę czyli popularne gołąbki. Podawane z sosem pomidorowym bądź też bez niego w zależności od gustu.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9138
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1869
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3913
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 298
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 189
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 188
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9138
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1869
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3913
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 298
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 189
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 188
Składniki
Do wysokiego garnka wlewamy wodę i gotujemy. Z kapusty usuwamy brzydkie liście a następnie wykrawamy głąba. Gotujemy ok 8 min aż liście zaczną delikatnie odchodzić od kapusty. Odrywamy liście wkładając do zimnej wody z lodem w tym czasie przygotowujemy farsz.
Do miski dodajemy mielone, nieugotowany ryż, słodką paprykę, startą cebulkę oraz sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy jajko oraz bułkę tartą wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotlety które zawiniemy w kapuście.
Do każdego liścia wkładamy mielone. Następnie kotlecika przykrywamy od dołu, z boków i zawijamy do góry. Tak przygotowane gołąbki przekładamy do garnka którego spód wykładamy liśćmi kapusty. Ciasno układając gołąbki zalewamy je bulionem. Następnie gotujemy ok 45 minut do miękkości kapusty. Po tym odlewamy trochę wywaru do miseczki dodajemy mąkę oraz przecier i całość przelewamy do gołąbków gotując jeszcze 10-15 minut.