Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka :) + Duża porcja ;)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15072
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2299
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15072
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2299
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8869
Składniki
Kapustę sparzyć, zdjąć liście. Mięso przyprawić solą, pieprzami, dodać posiekaną cebulkę i czosnek, wymieszać z ryżem. Masę zawinąć szczelnie w liście kapusty. Na dnie garnka z grubym dnem ułożyć kilka liści kapusty, wlać wodę (ok. 1l), ułożyć skrawki mięsa, liść laurowy, ziele angielskie, na tym ułozyć pakieciki z mięsem. Dusić ok. 20 minut. Po tym czasie dodać pomidory i koncentrat + majeranek. Dusić jeszcze ok. 20 minut aż sos zgęstnieje, a kapusta zmięknie.